Les 5 grans mentides que ens diem per evitar canviar

Fer canvis mai és fàcil, i si són canvis vitals encara és més difícil. La zona de confort ens manté relaxats, tranquils i fora de perill, així que abandonar-la mai és la primera opció. Cal vèncer aquesta resistència, fer front a les pors i afrontar el repte d’incorporar canvis en les nostres vides si volem arribar a ser Persones d’Alt Rendiment.

Pinotxo

Nosaltres som el nostre pitjor enemic, som aquells que constantment ens limitem, i que ens mentim per evitar trencar els murs que ens separen de noves experiències. Cal conèixer aquests grans murs, analitzar les grans mentides que es diem per evitar canviar per tal de superar-les.

 

Ho faré més tard / en un altre moment

En la majoria d’ocasions no trobarem el moment perfecte per fer allò que mai ens hem atrevit a fer, ja que no es tracta de les circumstàncies si no de la nostra objecció a prendre acció. És una gran mentida posposar les accions perquè no es donen les condicions ideals per a dur-la a terme. Et sona allò de “Dilluns, començo el règim”, o “quan faci bon temps…” o “Quan acabi els exàmens…”.
La procrastinació és el major enemic dels objectius, així que pren consciència i fes el primer pas, per petit que sigui, evitant posposar-ho per un moment que mai arribarà.

 

No se com fer-ho

Pot ser que no tinguis els coneixements necessaris per a fer allò que vols fer, però això també és una gran mentida. Si estàs decidit a fer allò que somies però no tens coneixements, simplement caldrà fer alguns passos previs, com formar-te, aprendre i practicar per assolir els coneixements que abans no tenies. Per tant, no posis com a excusa el desconeixement, simplement és un repte més a superar en el camí cap als teus objectius.

 

No és important

És la teva vida, i això és el més important, sempre! Qualsevol canvi t’afectarà, seràs qui rebràs les conseqüències positives o negatives de les teves accions, i és per això que no pots mentir-te dient que no és important. Si estàs estressat pel volum de feina, si et sents frustrat perquè no pots accedir a aquella promoció que tant desitges, o si et sents limitat per les teves capacitats, solucionar-ho representarà una canvi important en la teva vida, un canvi substancial que modificarà la teva forma de treballar, i pot transformar-te en una Persona d’Alt Rendiment, així que no et menteixis més, és important, és la teva vida!

 

Tinc por de fracassar

El fracàs fa por, molta por. Però sempre he pensat que és molt millor ser un fracassat que un frustrat. Un fracassat ho ha intentat i no li ha sortit, però ha viscut la experiència i ha pogut aprendre d’ella, mentre que un frustrat mai fa res, ni tans sols ho prova, i la queixa és la seva ombra. Prova-ho, intenta-ho, el pitjor que pot passar és que aprenguis quelcom nou i visquis una nova experiència, no creus que paga la pena intentar-ho?

 

No tinc temps

Si és quelcom important, i ara no tens temps, quan el tindràs? La vida està plena del anomenat “Cost d’oportunitat”, es a dir, cal renunciar a fer unes coses per a poder-ne fer d’altres, i per això, si en aquest moment no tens temps per a fer quelcom realment important, caldrà que aconsegueixis temps que utilitzes en coses menys importants. Cal aprendre a saber dir NO.
Pot ser que realment tinguis molts coses a fer, i que hagis de renunciar a les menys importants per deixar pas a les més importants, o simplement pot ser que no estiguis gestionant correctament les teves obligacions, cosa que es pot resoldre fàcilment aprenent productivitat.
Sigui com sigui, la mentida de la falta de temps mai pot limitar la nostra ambició, ni frenar l’assoliment dels nostres somnis.

I tu, quines mentides et dius per evitar canviar? Com has vençut els murs?