Les Habilitats directives de les princeses Disney

Ja sabeu que sóc un fan de les pel·lícules d’animació, i a casa les estrelles són les princeses Disney, de les que podem aprendre també Habilitats directives.

princesasdisney

Principalment de les princeses Disney podem extreure lliçons aplicables a la gestió d’Equips d’Alt Rendiment com:

 

Mai s’és massa vell per ser jove (Blancaneus)
Ho dit d’una altre manera…Mai és tard per començar. En moltes ocasions se’ns plantegen nous projectes, reptes estimulants que descartem per pensar que ja fem tard, que ja som grans o que no arribarem a temps. Cal desestimar aquests pensaments i afrontar els reptes amb motivació, perquè en la majoria d’ocasions el temps només és una excusa, una de les grans mentides que es diem per evitar canviar.

 

Si cada dia dones el millor de tu, aconseguiràs coses bones (La princesa i la granota, Tiana)
Parla de la consistència i la perseverança. Hi hauran alts i baixos, dies amb bons resultats i dies caòtics, però cal ser persistent, i tractar de donar el millor que es pugui a cada moment, i al final, el temps posa a tothom al seu lloc. Cuida la motivació del teu Equip i gestiona el seu esforç per aconseguir un ritme constant.

 

El nostre destí viu dins nostre, n’hi ha prou amb ser prou valent com per veure-ho (Brave, Merida)
Vèncer la por: a intentar-ho, a fracassar, a no saber, a que diran. Si tenim un objectiu cal lluitar amb totes les forces per aconseguir-lo, enderrocant els murs que ens empresonen en la zona de confort. Motiva al grup a assolir nous reptes, dels errors també s’aprèn, i les victòries us farem créixer.

 

No confiïs en ningú que et digui que no pots fer-ho. Mostra-li que pots (Rapunzel)
En una enorme pel·lícula Buscant la felicitat (títol original en anglès: The Pursuit of Happiness), protagonitzada per Will Smith, i de la que parlaré més a fons en un proper article, hi ha una escena que reafirma aquest mateix pensament de la princesa Rapunzel, mai deixis que ningú et digui no pots, doncs els que ho diuen t’estan traslladant la seva frustració i por, i volen evitar que tu sí puguis aconseguir-ho. No permetis que ningú menyspreí el teu equip, que us digui que no ho aconseguireu, o que ja s’ha provat en altres ocasions i que mai ha funcionat.

 

A vegades, el camí correcte no és el més fàcil (Grandmother Willow, Pocahontas)
Quan es lidera un equip cal prendre decisions difícils, sense consens i en ocasions en contra de tota lògica, i et trobaràs sol, però has d’estar convençut de la teva decisió, assumir les conseqüències siguin bones o dolentes, i aprendre de la experiència. Si tries el camí correcte, no esperis que sigui el més fàcil però serà el teu camí. Necessitaràs el compromís del teu equip, i l’aconseguiràs si ets coherent i sobretot si ets conseqüent amb el resultat de la decisió triada. De ser així el teu equip celebrarà com a pròpies les decisions correctes i et farà costat en els errors.

 

És curiós com a certa distància fa que tot sembli petit. (Frozen, Elsa)
La princesa Elsa ens ensenya una Habilitat directiva fonamental, la perspectiva. Un problema ens pot semblar que no té solució, però si canviem la perspectiva se’ns obren noves possibilitats mai abans descobertes. Hi ha moltes formes de trobar noves perspectives, que explicaré en propers articles, com els mapes mentals, les reunions fora de la oficina, parlar amb gent externa al problema, els cercles de qualitat, etc.
Si no trobes la solució a un problema, prova una nova perspectiva.

 

Així que ja saps, a part de passar una bona estona mirant una pel·lícula, compartint-la amb la teva família o amb qui tu vulguis, pots aprendre les Habilitats directives de les princeses Disney.

Quines pel·lícules t’han marcat més a la vida? Ens recomanes altres pel·lícules que ensenyin habilitats Directives?