Formació “in company” sobre gestió personal i de projectes a Quercus Technologies

En les darreres setmanes he tingut el plaer d’impartir una formació “in company” a Quercus Technologies, una empresa originaria de Reus amb presència en el mercat internacional des de fa més de 15 anys, i que té com a missió proporcionar solucions completes i tecnològicament avançades per millorar la mobilitat i la seguretat en els aparcaments.

logo_Quercus

La formació destinada al departament de Recerca i Desenvolupament es va dividir en dues parts, en la primera on van participar els 13 components del departament, destinada a la formació en efectivitat personal, es a dir a dotar-los d’eines, metodologies i hàbits per a ser més productius. En la segona, on van participar els project managers, vàrem parlar sobre com gestionar projectes de la forma més efectiva possible.

Formació en Gestió Personal

En aquesta primera part del curs vàrem tractar temes com perquè no som productius, com establir metes i assolir objectius, com fixar hàbits i especialment vaig explicar metodologies de gestió personal com GTD, amb un marcat èmfasi en la gestió d’interrupcions i la importància del treball en equip tot i tractar-se d’una metodologia de gestió personal.
La formació es va desenvolupar segons els terminis previstos i assolint els objectius fixats.

Formació en Gestió de Projectes

Aquesta segona fase de la formació va ser rebuda pels futurs caps de projecte de Quercus Technologies, que en un afany d’aconseguir ser més eficients i eficaços, es troben immersos en un procès de reestructuració de tasques i responsabilitats, incloent la gestió dels diferents projectes per personal divers.
Revisant totes les fases del projecte des dels fonaments fins a la avaluació i el tancament, vàrem repassar, evitant centrar-nos en una metodologia concreta, com es desenvolupa un projecte. Les necessitats de gestió de Quercus, van portar-nos a prestar especial atenció a la fase de definició, que es va revisar i treball especialment. Un altre dels punts claus va ser el tractament dels riscos i desviacions que els projectes poden patir.

En resum, una formació “in company” a mida de les necessitats de Quercus technologies que va servir per establir hàbits productius per al departament de R+D, per a fer-los més efectius en el seu dia a dia i dotar-los d’eines per a gestionar les seves responsabilitats de forma eficient i eficaç. Per altre banda, els futurs caps de projecte van rebre una primera aproximació a la gestió de projectes, per a poder afrontar aquest repte amb els fonaments del que aquesta nova responsabilitat els hi suposa.

No puc acabar l’article sense donar les gràcies a tots els meus alumnes que vam participar activament i van ajudar-me en tot moment, i especialment a Albert Mateu (R&D Director) per la seva atenció, cordialitat i inestimable ajuda durant la formació, així com agrair a Xavier Guillén (Interim HR Manager) per la seva confiança en els meus serveis.

Si creus que ha arribat el moment d’avançar un pas més en la productivitat de la teva empresa, del teu equip o en la teva pròpia, si necessites poder gestionar les teves responsabilitats de forma més efectiva, no dubtis a contactar-me, puc ajudar-te com ja ho he fet a moltes altres persones i empreses. Si vols assolir l’Alt Rendiment personal o del teu equip, no esperis més, el moment és ARA, contacta’m i t’ajudaré a aconseguir-ho.